Namen, afl. 2

In door HBReageer op dit artikel

In deze [post] heb ik een begin gemaakt met de inventarisatie van de aanstaande naamsveranderingen in het Stationsgebied. Wat het Muziekpaleis betreft kan er een kleine aanvulling worden gedaan.

In de raadsvergadering van afgelopen donderdag is er een motie van de collegepartijen aangenomen dat een oproep doet aan de nieuwbakken Stichting Muziekpaleis om de naam Muziekpaleis zo snel mogelijk af te schaffen en de naam Vredenburg te handhaven. De reden is de goede naam, opgebouwd in drie decennia. Of dat ook zal gebeuren is een tweede. De stichting bepaalt dat zelfstandig.

En natuurlijk zullen partners Tivoli en SJU ook graag hun naam willen blijven houden. Ze hebben ook jarenlang gewerkt aan hun bekendheid. Dus wat leggen zij voor eisen op tafel?

Musikpalast, Music palace, Palais de musique, Palacio de musica, nee Muziekpaleis gaat het internationaal moeilijk krijgen. De ie en de ei, dat wordt niet wat. Het woord Vredenburg heeft internationaal wel een ring to it.

Maar het is wel zaak om zo snel mogelijk keuzes te maken zodat Muziekpaleis niet teveel raakt ingeburgerd.

De foto (gisteren genomen) toont de eerste contouren van de Verlengde Willemstraat. Dat is het nieuwe straatje tussen muziekgebouw en woonwinkelgebouw. De kelder, onderdeel van de backstage-ruimtes, krijgt de komende weken een betondak. Daarop komt weer zand en uiteindelijk de bestrating.

Reacties

  1. Rob

    Ik ga voor Vredenburg, alleen al het feit dat het gebouwd is op de resten van het oude kasteel. Tel daar de brand awareness van Muziekcentrum Vredenburg bij op en je hebt een naam die gewoon niet meer stuk kan.

  2. Robbie

    En de namen van de andere partners kun je terug laten komen in de namen van de verschillende zalen. De SJU zaal, de Tivolizaal…

  3. Michel

    Na Tivoli Oudegracht en Tivoli De Helling lijkt me Tivoli Vredenburg een logische vervolgnaam voor de ‘Tivolizaal’

Reageer