Op de radio

In door HBReageer op dit artikel

Ik wist dat wethouder stationsgebied Harm Janssen en terminator Cornelis van Oosten elkaar ergens op de radio hadden ontmoet. Maar wanneer en waar? Inmiddels ben ik erachter: het was 16 januari jl op Radio 1. En het stukje is nog online. Luister [hier] naar het gesprek.

Rode draad: Janssen geeft van de vertragingen bij de voorbereidingen van de bouw van het Muziekpaleis (oeps sorry, dat mag ik niet meer zeggen) Van Oosten van alles de schuld. Niet helemaal terecht denk ik. Op zijn beurt zegt Van Oosten dat het hem alleen maar gaat om de luchtkwaliteit. Dat is ook onzin, want hij maakt ook op andere punten bezwaar, aspecten die politiek allang afgerond zijn.

Eind van het interview: waarom gaan jullie beiden niet eens een gesprek aan? Van Oosten: laten we dat doen. Janssen: leuk, maar we komen toch niet tot elkaar. Meneer Janssen, daar gaat het niet om. Als er door een gesprek ook maar een sprankje wederzijds begrip kan ontstaan en er als gevolg daarvan een paar procedures niet hoeven worden gevoerd, is dat al enorme winst. Helemaal goed komt het toch niet meer.

Reacties

 1. Anonymous

  Te belachelijk voor woorden dat één man allerlei democratische besluiten tegen kan houden.

 2. Peter

  Goed dat eenieder het democratisch gehalte van de besluitvorming kan toetsen.Jammer dat er zo’n Van Oosten-hetze ontstaan is.

 3. Anonymous

  OK waggeffe; als de gemeente mij aanspreekt op een slordige of foute tekening en mijn dakkapelletje daardoor vertraging oploopt hebben zij gelijk, en als ik de gemeente aanspreek op slordige, onduidelijk gevoerde c.q. foute procedures en hun bouwplannen daardoor vertraging oplopen hebben zij OOK gelijk???Ik snap ‘m.

 4. Robbie

  Als dat het alleen zou zijn, dan heeft hij een punt, maar hij blijft steeds terug komen op reeds genomen besluiten en pretendeert op te komen voor lege stichtingen of namens groeperingen die zich alleen niet door hem gerepresenteerd voelen. De man is een narcist en vecht alleen maar voor’m zelf.

 5. Herbert

  Het is moeilijk te bevatten dat de ene gemeentelijke dienst een vergunning aanvraagt bij de andere gemeentelijke dienst en dat dit tot een onafhankelijk oordeel leidt. In het stationsgebied spelen een heleboel vergunningaanvragen, een groot deel daarvan is van de gemeente zelf. Je zou wensen dat er daarvoor standaard een externe toetsing plaatsvindt. Of het werkbaar is weet ik niet, maar het zou zeker goed zijn voor het vertrouwen.

Reageer