Rabobrug: wachten

In door HBReageer op dit artikel

Zoals ik al eerder meldde heeft de gemeente een architect en een ontwerp voor de Rabobrug gekozen en de voorlopige opdracht al gegund. Maar wijs geworden door de blunder bij de bibliotheek-aanbesteding, houdt men de kaken stijf op elkaar.

Konden we bij de bibliotheek allemaal meedenken en inzichten aan de jury kenbaar maken, bij deze brug, toch ook een landmark-object voor het stationsgebied, is de keuze voor het ontwerp tot nu toe een volkomen black box. Ik begrijp het wel maar vind het toch jammer. Hopelijk zal het ontwerp veel Utrechters aanspreken, anders levert de keuze een hoop gezanik op. Het stationsgebied kan wel een positief nieuwtje gebruiken.

Hoe graag ik dat ook had gedaan: ik kan er nog steeds niet veel over melden. Vandaag loopt de termijn af waarbij andere architecten bezwaar kunnen maken tegen de voorlopige gunning. Dan moet nog de verificatie worden doorlopen. Daarbij wordt gesproken over het contract en of de architect en zijn ontwerp aan alle eisen voldoen. Pas als dat ook succesvol is verlopen kan het project de publiciteit in. Maar dan zijn we al wel diep in februari. Misschien kan ik wat eerder de hand kan leggen op wat plaatjes…

De Rabobrug zal een nieuwe oost-westverbinding bieden voor fietsers en voetgangers. De bouwkosten, naar schatting 10 miljoen euro, komen bijna geheel voor rekening van de Rabobank. Realisatie is gepland voor 2010.

Reacties

  1. Apostle

    Iig mooi om te horen dat er hier nog wel voortgang in zit. Toch jammer dat er hier ook weer vertraging is, in eerste instantie zou de oplevering eind 2009 zijn…

Reageer