I knew it!

In door HB1 Reactie

Afgelopen dinsdag vroeg ik op de schouw nog aan de archeoloog, die het hele verhaal over Vredenburg uit de doeken deed, of er al wat botten en schedels waren gevonden. Gelach en schouderophalen was mijn deel.

Wat schetst mijn verbazing? Vinden ze massa’s botten en schedels in de gedempte slotgracht. I knew it.

Vermoedelijk van Johannieters, zestiende eeuws, als ik de berichten op Alles over Utrecht mag geloven. Stadsarcheoloog Bart Kluck zegt in dat stuk dat ze in een gat zijn geworpen bij het dempen van de slotgracht. Huh? Die gracht staat vol water, hoe wil je daarin een gat graven? Waarom lagen ze er al niet eerder in? Misschien zijn ze door het garnizoen ’s nachts over de muur, in de gracht gekieperd nadat ze er bij bouwwerkzaamheden in het binnenterrein op waren gestuit. Hup, wat niet weet…

Lieve mensen van POS, als jullie nu weer zoiets hebben, bel ons ook even. Rob en ik willen ter afwisseling ook wel eens een versgedolven schedel op de foto zetten.

Hier een filmpje van RTV Utrecht.

[edit 28-11:] Het aantal gevonden botten groeit en duidt inmiddels al op 26 individuen! Er is een kans dat je er morgen en zondag wat van kan zien tijdens de openstelling van het terrein.

Reacties

  1. Dominique

    Wat een leuke blog! En leerzaam ook. Al weken vraag ik me af wat er zoal steeds speelt in al die bouwputten, maar tada…Keep up the good blogging. Dominique (www.hetkanwel.net)

Reageer