Beelden maquette Nieuw Hoog Catharijne

In Reportage door HB3 ReactiesDeze uitermate gedetailleerde maquette is november ’08 in opdracht van Corio gemaakt en was even in het Infocentrum te zien om vervolgens op tournee te gaan. Hij zal er te zijner tijd wel weer terug komen zodat iedereen hem kan bekijken. Hij is gebaseerd op de plannen van september ’07. Over bepaalde aspecten van dit plan is nog discussie tussen Corio, POS en Welstandscommissie.

Reacties

  1. Hans

    Het kan aan mij liggen, maar volgens mij past het langwerpige, rozige gebouw niet in het ‘raster’ zoals dat in het masterplan is gedefinieerd. In de blogpost van 12 juni 2007 meldden jullie zelf al dat dit gebouw out-of-the-blue nu op maquettes en impressies verschijnt.Naar mijn mening vernietigt dit gebouw de sfeer die in het oorspronkelijke masterplan beoogd werd. Het gebruik van glas is duidelijk bedoelt om de massiviteit van het nieuwe voorstel te maskeren, terwijl dit in de praktijk denk ik toch echt heel massief gaat ogen en de kwaliteit van de singelstructuur teniet doet. Op zich prima als je kiest voor een andere stedelijke ruimte op die plek, met een andere sfeer, ander programma of wat dan ook, maar hoe zit het met het masterplan?Past dit gebouw binnen het Masterplan?

  2. Herbert

    @Hans: op het blog staat een “dossier HC”. Daarin vind je alle (verwarrende) politieke discussies terug die precies een jaar geleden zijn gevoerd, onder andere nav dit Poortgebouw en de kwaliteit van de singelinrichting en de ruimte. Ik ben bang dat de kwestie die je aanroert inmiddels een gepasseerd station is.

  3. Hans

    Blijft de vraag of het huidige ontwerp binnen het Masterplan past en of dit in de toekomst niet eventueel problemen gaat opleveren in de vorm van procedures. Ik zit niet diep in de materie maar een masterplan lijkt mij een bindend beleidstuk, waar niet zomaar van af kan worden geweken. Weet iemand of er al documenten bekend zijn waarin een (noodzakelijke?) aanpassing van het Masterplan aan de orde wordt gesteld?

Reageer