Veilig fietsen Smakkelaarsveld

In Nieuws door HB1 Reactie

De nieuwssite Alles over Utrecht werpt zich op om na te denken hoe de omleidingsroutes rond het Smakkelaarsveld voor fietsers veiliger gemaakt kunnen worden. Het gaat met name mis op de kruising bij FGH Bank. Hoewel mis: het lijkt een nachtmerrie, maar als je er een tijdje naar kijkt dan zie je dat de ervaren fietser zich niet uit het veld laat slaan en zich slalommend wel een weg weet te banen. Onoverzichtelijkheid doet remmen en dwingt oplettendheid af.

Daarom vraag ik me af of er voor de komende maanden wel een nieuwe route bedacht zou moeten worden. Maar dat neemt niet weg dat het beter zou moeten kunnen. Weet je hoe? Stuur ze een tip. De oproep staat hier.
Mijn tip: begin met alle obstakels weg te halen. Dat voorkomt al heel wat rare capriolen.

Reacties

  1. maarten

    Zag inderdaad van het weekend dat daar al een alternatieve route is ontstaan, recht vanaf het pad het oversteekpunt op. Door de modder in plaats van over het fietspad.

Reageer