Fietsparkeren

In door HBReageer op dit artikel

De bouwweg op de bouwplaats op het Vredenburg is vanaf morgen weer opengesteld voor het gratis parkeren van fietsen. In tegenstelling tot eerdere openstellingen kan het nu alleen op zaterdagen en koopzondagen. Het werk op de bouwplaats gaat namelijk doordeweeks door. Overigens is de aannemer van Corio er nog niet begonnen, want het wachten is nog steeds op uitsluitsel over het bezwaar dat onder andere door een handvol stichtingen van KvO in juli is gemaakt op de bouwvergunning. Maar dat laat nu niet lang meer op zich wachten.

Ook al lijkt het een logisch en sympathiek gebaar van de gemeente, opvoedkundig vind ik het niet slim. Voortdurend wordt het winkelpubliek er op gewezen dat ze de fiets elders moeten zetten, in rekken en stallingen, in verband met de drukte op dit kruispunt, Lange Viestraat en Zakkendragerssteeg. En nu is het: kom toch maar, Sinterklaas en de Kerstman hebben een royale gratis plek voor jullie gemaakt.
Anyway, ik wil niet zuurpruimen. Maak er goed gebruik van. De openingstijden zijn zaterdag tussen 9.00 en 19.00 uur en zondag tussen 12.00 en 19.00 uur. Deze geïmproviseerde stalling zal blijven tot de feestdagen.

Reageer