Agenda

In Nieuws door HBReageer op dit artikel

De agenda op dit weblog is geactualiseerd. Zie rechterkolom. De lijst groeit overigens gestaag naarmate op meerdere plaatsen in het stationsgebied de initiatieven concreter worden.

Corio meldde dat ze binnen twee weken een uitspraak op het bezwaar verwachten tegen de bouwvergunning voor winkelgebouw De Vredenburg. Dit is nogal vertraagd door een kortgeding inzake de reconstructie van de Majellaknoop en de daarvoor gebruikte luchtkwaliteitsberekeningen. De gemeente werkt aan een nieuw rapport dat de berekeningen moet ondersteunen. Vreemd overigens hoe een winkelgebouw en een verkeersplein, op twee kilometer afstand van elkaar, elkaar beinvloeden. Als de uitspraak gunstig blijkt te zijn zal wellicht de bouw nog deze maand beginnen.

Het terrein ligt er inmiddels verwachtingsvol bij. Het werk van Beelen zit er op, en als ik nieuwssite Alles over Utrecht mag geloven heeft men zelfs op speciaal verzoek van Hertzberger nog eens alle tags op de grote zaal van Vredenburg verwijderd of met wit overgeschilderd. Ik meende op de webcams al zoiets te zien. Nu nog het dak insmeren met zeepsop…

[edit:] Net rolde ook nog een berichtje binnen dat Ed de Haan niet terug zal komen als directeur bij Muziekcentrum Vredenburg. Hij zal per 1 januari bij de dienst Stadsontwikkeling aan de slag gaan. Sinds zijn ziekte is Sytsma als interim directeur actief maar men zoekt zo snel mogelijk naar een definitieve opvolger. Onderwijl is een club van wijzen bezig om voor de komende jaren een plan te maken om de trend van teruglopende bezoekersaantallen en groeiende exploitatieverliezen te keren.

Reageer