Rustig

In Reportage door HB2 Reacties




De sloop is in een weinig spectaculaire fase gekomen. De traverse ligt vrij. Het lijkt alsof de kraanmachinist in een verveelde bui zijn bek in de roltrap heeft laten happen. (Het blijft een mooi vak.) Alles is onderkelderd, tot de laatste uithoek. Op de schouw van vorig week een grijzend heerschap tegen het lijf gelopen die er jaren gewerkt bleek te hebben. ‘Ik ben blij dat het weg is. Rotgebouw. ‘ Het klonk als uit het diepst van zijn hart.

Reacties

  1. Anonymous

    Jammer van het hele gebouw. Eén van de weinige gebouwen, zo niet het enige, in Utrecht dat met een visie op mensen en menselijkheid is ontworpen. De hele sloop blijft toch een vorm van culturele barbarij. Gelukkig komt er wel iets moois voor in de plaats. En die roltrap is een onderdeel van Hoog Catharijne en niet van het Muziek Centrum Vredenburg. Vanuit menselijk oogpunt bezien juist de absolute tegenhanger van het Muziek Centrum complex. Dus… jammer van die roltrap? Nou nee…

Reageer