Lala-land

In door HB5 Reacties

In de vastgoedwereld is het not done om het woord malaise in de mond te nemen. Het liefst blijft een projectontwikkelaar de hele dag met een big smile rondlopen. Maar de kramp slaat nu toch wel toe. Ze krijgen namelijk projecten niet meer gefinancierd.
Dat betekent stopzetten en afvoeren van de meest risicovolle. Lees het ontluisterende inkijkje in die [wereld] op VK.nl. Dat de crisis bij de banken ook voor het Utrechtse stationsgebied gevolgen zal hebben is onvermijdelijk. De kans dat alle geplande vierkante meters kantoren zullen worden gefinancierd en gerealiseerd acht ik uitgesloten. Ook winkels en leisure zal problematisch kunnen worden. Voor de woningen ben ik minder bang, het centrum blijft aantrekkelijk. Er is wel één positief aspect hieraan. Als er minder projecten worden opgestart zullen aannemers meer capaciteit hebben en harder wedijveren en dat kan weer in de prijzen schelen.
Ik denk dat de Gemeenteraad er goed aan doet samen met het College nog eens een paar rekensommen opnieuw uit te voeren. Met bijlage 3 (Risico-analyse) uit de Bestuursrapportage Stationsgebied 2008 er naast. Misschien moeten de accenten wat meer op woningbouw en minder op kantoren.

Reacties

  1. hb

    @GJ: kantoren op de westflank en NH-kwartier. Aan de oostkant zal het meeste wel worden gerealiseerd zoals momenteel gepland. Hoewel ik het noordblok, dat boven de sporen, naast de nieuwe bieb, zou moeten komen ook niet erg waarschijnlijk acht.

Reageer