Daalseroute

In door HB4 Reacties



Als je regelmatig over ‘de dijk’ komt of via de Daalsetunnel de stad in rijdt, kan het je niet zijn ontgaan. De stad is weer een mooie muurschildering rijker en ik heb het voorrecht er direct op uit te kijken. Vandaag is de steiger weggehaald en is het werk volledig te zien. Menige passant stopt en neemt de tijd te onderzoeken wat er precies is afgebeeld. Tijd derhalve voor een post.

De muurschildering, die op de kop van de 1e Daalsedijk is aangebracht, maakt onderdeel uit van een project dat aandacht vraagt voor een oude noordelijke route die na de aanleg van de Amsterdamsestraatweg door Lodewijk Napoleon veel aan belang verloor. De schildering toont een aantal stadsgezichten van rond een eeuw geleden. Het begint met de oude haven aan het Leidse Veer (Smakkelaarsveld) en voert tot Zuilen via deels niet meer bestaande wegen. In de komende tijd worden meer plaatsen langs deze route gemarkeerd. In december is de officiële ‘opening’ door enkele wethouders die een stukje over de route zullen fietsen.
De maker is Jos Peeters die in de stad menige geschilderde muureclame weer tot leven heeft gewekt en over deze klus zo’n vijf weken heeft gedaan. Nadat hij van wat buurtgenoten complimenten in ontvangst heeft genomen is hij vertrokken naar een nieuwe historisch getinte klus in de stad: het afbeelden van een niet meer bestaande molen.

Reacties

  1. Ill-b

    Ziet er schitterend uit! Ook handig om er tegelijkertijd een bordje met een boodschap aan de graffiti artiesten om het niet vol te kliederen.

  2. Gert-Jan

    Volgens mij is deze schilder nu bezig tegenover de intratuin op de koningsweg. Weet iemand of dit hetzelfde project betreft?

  3. hb

    Hij schildert er een verdwenen molen, maar dat heeft hiermee niets te maken. Het is een los project voor zover hij me dat heeft uitgelegd.

Reageer