Panorama sloop

In Nieuws door HB2 Reacties


Een Panorama Mesdag, maar dan van Utrecht-centrum in 2008. Geen verf maar bits. Deze is echt de moeite waard. Je moet wel een plug-in installeren, maar we willen je als trouwe bloglezer toch vragen dat te doen, omdat we in de toekomst meer van dergelijke overzichten van de bouw willen gaan bieden.

Het betreft een zogenaamde Photosynth, een techniek van Microsoft om een aantal foto’s te combineren tot een panorama met de mogelijkheid om extreem in te zoomen op details.

Deze photosynth toont 180 graden, van hotel Smits tot Smakkelaarsveld. Zoom in op details, herkenbaar aan kleinere oplichtende rechthoeken. Wacht tot de beelden zich opbouwen. Ze worden langzaam haarscherp. Je ziet iedere kras, iedere kruimel.

Bekijk de [Photosynth sloop] van 4 sept. 2008.

[edit] In vergelijking met het panorama van de post van 30-8 is deze geactualiseerd en veel omvangrijker. De foto’s zijn er speciaal voor gemaakt.

Reacties

  1. PeterS

    Wat is precies het verschil met de post van 30 augustus? Of is dit een campagne vanuit microsoft?Ik hoor het graag als ik het bij het verkeerde eind heb overig.

  2. hb

    Deze omvat veel meer foto’s, bijna een halve cirkel. Je kunt zelfs op de Dom inzoomen. De eerste was een probeersel van onze kant. Dit is the real thing. En nee, we hebben niets met M$. Maar wat ze nu hebben bedacht is ok.

Reageer