Vorderingen 6

In Reportage door HBReageer op dit artikel


De exterieur-sloop is voortgeschreden tot aan de rooilijn van het nieuw te bouwen winkel-appartementencomplex. Kijk maar eens als je er langs loopt. Tussen het muziekpaleis en dat gebouw komt een heus straatje. Bijna iedereen die ik sprak verbaasde zich erover hoe snel het nu opeens gaat. Uiteraard zitten er nog kelders en de muren moeten zorgvuldig worden verwijderd opdat de kasteelfundamenten niets te lijden hebben. 1 oktober zal de locatie bouwrijp opgeleverd moeten zijn. Terwijl ik dit schrijf realiseer ik me dat toen ik begon met dit weblog heel braaf met de goegemeente meeschreef dat Corio op 1 oktober (let wel: 2007) beslist de beschikking moest hebben over het terrein want anders zou de gemeente geconfronteerd worden met claims en zou de schade in de miljoenen gaan lopen. Wie herinnert zich niet dat irrelevante ekstergedoe?

Van die dingen. Het is nu precies een jaar later. Geen ekster en KvO houdt zich momenteel gedeisd. Dit jaar wordt 1 oktober wel gehaald en mag de bouwer van Corio en ING Real Estate het terrein op. De gemeente heeft gas teruggenomen, dat is duidelijk. Minder spierballen, niet dreigen, meer luisteren, meer masseren, realistisch plannen, een paar juristen extra standby. Create flow and go with it.

Reageer