Bouwschade

In Nieuws door HBReageer op dit artikel

Rond de sloop en bouw worden trillingen gemeten. Op de foto zie je een apparaatje dat achter de roldeur van een van de winkels aan het Vredenburg is gemonteerd. Ik heb nog geen uitleg van het gemeentelijk projectbureau gehad, maar dit is wat ik erover de methodiek tegenkwam op de site van AV-Consulting, een bedrijf dat je hiervoor kunt inhuren.
Het handelt zich om onbemande trillingsmonitoring volgens SBR-richtlijnen. Trillingen rondom bouwplaatsen worden gemeten om te zien of ze geen kritische waarden overschrijden zodat er kans bestaat aan schade aan omliggende gebouwen. Bij overschrijding kan de uitvoerder direct ingrijpen.
Onbemand meten kan op twee manieren. Enerzijds via periodieke rapportages die via een GPRS-modem naar een e-mail adres worden gezonden. Bij grote projecten werkt men liever met de tweede methode: directe waarschuwing via sms. De uitvoerder kan dan bijvoorbeeld vanuit de bouwkeet direct kijken welke trillingsniveaus er optreden. Zo kan hij meteen ingrijpen. Of de metingen rondom Vredenburg ook zo worden uitgevoerd hoop ik nog eens te horen. Maar het lijkt er wel op.
Laat ze maar komen, de heipalen.

Reageer