Aan de kant

In door HB1 ReactieVanaf woensdag 2 juli worden op het Smakkelaarsveld de fietsklemmen aan beide zijden van de busbaan verplaatst. Er zijn twee nieuwe stallinglocaties in hetzelfde gebied aangewezen voor uitwijk. In totaal zou het om 460 klemmen gaan. Dat wordt nog leuk, afgaande op wat er tot op heden op die smalle strook aan ijzer wordt weggezet. Het zal wel weer heel wat weesfietsen opleveren.

De reden voor de verplaatsing en de kap van de kleine bomen ter plaatse is dat men weer de grond in moet voor het verleggen van kabels en leidingen. De busbaan zal worden verlegd naar de huidige parallelweg, de fietspaden zullen tijdelijk om het Smakkelaarsveld worden gelegd.
Ter hoogte van het drukke kruispunt komt een enorme bouwput waarbij men kabels onder het water door zal voeren. De waterloop van de Leidsche Rijn zal overigens ook worden verlegd naar het zuiden toe zodat deze de oorspronkelijke rechte lijn volgt. Wanneer dat plaatsvindt is mij nog niet duidelijk. Vlak boven het water komt dan vervolgens een tweelagige, weliswaar tijdelijke fietsenstalling, die als opvang moet gaan dienen voor alle klemmen die de komende jaren in het gebied aan de kant moeten voor de bouwwerkzaamheden. De komende maanden zal kabelboer Van Vulpen er het rijk alleen hebben.

Reacties

  1. Imar

    Ik hoop toch zo dat er weer voldoende groen terug komt, want anders wordt het een grote kale corridor richting stadscentrum…

Reageer