Opluchting

In Reportage door HBReageer op dit artikel


De partytenten hoefden niet te worden gebruikt: het weer was prachtig. Herman Hertzberger en de schele maagd mochten zich in de royale belangstelling van de toegestroomde fotografen en lokale rtv-verslaggevers verheugen. Hoewel verheugen?

Hertzberger laat het maar wat over zich heenkomen. Gelukkig weinig en korte speeches. Wethouder Janssen en de directeuren van SJU, Vredenburg en Tivoli zetten hun symbolische handtekening onder de samenwerking. Je voelt de opluchting.

Fotografen zwermen als paparazzi om een stenen vrouw. Erg komisch. Het leek wel of ze het hadden afgesproken. Benieuwd welke van de vele kiekjes de ochtendkranten zullen halen.
De voorman van Beelen vertelde me dat de sloop van de buitenring vermoedelijk pas na de bouwvak is, in augustus dus.

Tot die tijd volle vaart door het nog resterende interieur. Want daar is nog heel veel van. De sloop van de kelderverdiepingen wordt een delicaat werkje. Enerzijds omdat op de beschermde resten van het kasteel is gebouwd en anderzijds omdat de kelders die blijven moeten worden afgedicht. De archeologen zullen er met hun neus bovenop staan. Ze hebben enkele weken geleden trouwens nog gegraven aan de noordwestzijde, maar niets gevonden.

Reageer