Kabelbundel

In door HB4 Reacties

Het gat dat ze momenteel boren is niet mis. Het heeft een diameter van 1,4 m, groot genoeg om er een heel pakket pijpen in één keer doorheen te trekken. Terwijl ik dit schrijf bevindt zich die boorkop ergens onder de Catharijnesingel. Tot nu toe geen obstakels tegengekomen. Op de vierde foto zie je de aandrijfas waarmee de kop getrokken wordt. Bij dit terugtrekken wordt de feitelijke boring uitgevoerd. Op de bovenste foto kun je het tracé zien: het is zowel verticaal als horizontaal gebogen. Morgen zal het hele buizenpakket, dat nu op het Smakkelaarsveld ligt, in de Knipstraat de grond in getrokken worden: 15 buizen tegelijk. Dat belooft wel spectaculair te worden. Wederom dank aan Rob van der Lingen voor foto’s en research.

Reacties

  1. Rop

    250 meter overbruggen op 12 meter diepte en dan precies op de goede plek aan de andere kant weer boven komen, je verstand staat stil! Maar goed, The Chunnel was een vergelijkbaar kunstje. Na een gesprek vanmorgen bleek dat het hele boorproject compleet computergestuurd is middels GPS navigatie. Begin-, tussen- en eindpunt plus diepte invoeren in de computer en draaien maar. De boorkop komt precies weer naar boven op het ingevoerde eindpunt. Een spectaculair klusje, chapeau.Rob van der Lingen

  2. Rop

    Vanmorgen weer even met de “Boorploeg” gesproken. Om een idee te geven van de precisie waarmee dit boren gaat, toen de boorkop in de Knipstraat weer boven kwam, werd het piketpaaltje waarmee het punt aangegeven werd waar ze weer boven moesten komen, door de boorkop uit de grond geduwd. Ondertussen waren de mannen bezig met het inrichten van een nieuwe boorlokatie 40 m achter het huidige gat in de Bergstraat. Met deze boring gaan ze onder de eerste boring door (deze ligt op 24 m, dit in tegenstelling tot de eerder genoemde 12 meter) en komt op 40 m diepte en wordt 400 m lang. Hier komen minder buizen door heen, dus ze hoeven “slechts” met een diameter van 90 cm te boren. Ik ben nog steeds erg onder de indruk.Rob van der Lingen

Reageer