Bouwvergunning

In door HBReageer op dit artikel

Niemand heeft het gemerkt, maar er is weer een mijlpaaltje gepasseerd: de bouwvergunning voor het appartementencomplex De Vredenburg, het gebouw van Corio en ING Real Estate, is op 29 mei afgegeven. Dit gebouw komt op de open plek achter de bouwschutting. Op deze vergunning volgt nog een bezwaartermijn. Tegen dit gebouw is vorig jaar veel protest gekomen, van onder andere winkelketens in de omgeving.

Of van de bezwaarmogelijkheid gebruik wordt gemaakt weet ik op dit moment niet. Aanvang van de bouw is gepland dit najaar. Maar dan moet wel eerst het oostelijke deel van het Muziekcentrum zijn gesloopt. Dat zal deze zomer gaan plaatsvinden. Volgende week is er een plechtige bijeenkomst om de sloop te ‘vieren’.

Verder zag ik dat er een vergunning is afgegeven voor het verplaatsen van acht linden van het Smakkelaarsveld. Dit zal te maken hebben met de komst van de tijdelijke fietsenstalling die half boven het water en het plantsoen zal komen te liggen. De dikke wilg wordt daarbij ingebouwd.

Ook is er een sloopvergunning afgegeven voor asbestverwijdering in Hoog Catharijne en de parkeergarages. In de melding wordt genoemd Jaarbeurstraverse, Catharijnehof, Stationtraverse, Radboudkwartier, Stationstraat, Godebaldkwartier, Catharijnesingel, Stationsplein. U zult over een tijd de mannen in witte pakken wel gaan zien.

Reageer