Voor en na

In Nieuws door HBReageer op dit artikel

Tegenwoordig produceert iedereen “content”. Foto’s van mobieltjes die op allerlei sites worden gedumpt. Nou ja, content, het is vaak digitale diarree. Van bloglezer Bas kreeg ik onlangs de tip om eens te kijken op utrechtfotografie.nl. Ja, dacht ik enigszins vooringenomen, weer zo’n prikbord vol goedbedoelde jeepegjes zeker. Ik had namelijk net kennis gemaakt met de groep “Utrecht, The City” op flickr.com. Meer dan 500 mensen uppen daar hun Utrechtkiekjes in een eindeloze stroom. Tot mijn schaamte moet ik bekennen dat ik er zelf ook aan meedoe. Waarom weet ik niet. Misschien omdat ik op dit blog maar 1% van de foto’s die ik maak plaats. Maar dat zou geen argument moeten zijn. Het gaat om de juiste foto’s te maken en daaruit de beste te publiceren. Content dus: meerwaarde.


Terug naar utrechtfotografie.nl. Dit is een site van ene Erik de Geus die er veel eer in legt om oud en nieuw fotografisch met elkaar te vergelijken. Meerwaarde dus. Erik schrijft dat hij inmiddels al 1200 van dat soort vergelijkingen heeft gemaakt. Petje af. De reden dat ik er hier zo op in ga is dat hij ook van het stationsgebied vele voor- en na-vergelijkingen heeft gemaakt.

Zoek op zijn site op straatnaam en verbaas je over de consentieusheid waarmee hij deze opdracht aan zichzelf uitvoert. En verbaas je over de achteruitgang die de vooruitgang heeft gebracht.
(foto’s Erik de Geus)

Reageer