Adieu parkje

In door HBReageer op dit artikel


Een kwart van het Smakkelaarsveld is afgehekt en allerlei putten en buizen zijn blootgelegd. Ik denk dat we nu definitief dag kunnen zeggen tegen het Smakkelaarsveld zoals we dat allemaal jarenlang hebben gewaardeerd en gehaat. Het gaat eraan, onomkeerbaar. Dit Utrechtse reserve-parkje wordt bouwterrein. Op de foto werk aan leidingen ter hoogte van het kantoor van Movares, afgelopen vrijdag. Over een tijdje wordt het fietspad omgeleid, dwars door het restant van het parkje. Volgend jaar een tijdelijke fietsenstalling. Enzovoort.

Volgens de planning van het projectbureau [klik] beginnen de werkzaamheden op het Smakkelaarsveld pas in juni. De foto’s tonen toch een andere realiteit. Het gaat met name om werkzaamheden om op grote diepte onder de Leidse Rijn door te kunnen gaan ter hoogte van de kruising bij het busstation. Tussen de Bergstraat en de Knipstraat wordt vanaf volgende week een gestuurde boring uitgevoerd.

Reageer