Interieur

In door HBReageer op dit artikel

Herkent u het? Jep, het is de aankleding van de kleine zaal van Muziekcentrum Vredenburg. Op een grote hoop. Ik zie het niet snel hergebruikt worden. Ja, als snipperbrandstof in een energieinstallatie wellicht. Treurig, niet?
Het asbest is nu uit het gebouw. De grote zaal is waterdicht ingepakt. De betonsloop, die over een maand mogelijk zal beginnen, vindt plaats onder een waternevel. Dat is om het stof uit de lucht te halen.
Volgende week organiseert de projectorganisatie een rondleiding om de onttakeling van dichtbij vast te leggen op foto en video. Ik mag ook mee. Of ik ga weet ik nog niet. Ben nog in onderhandeling omdat er een embargo op publicatie van het materiaal rust. Daar kan ik met mijn weblog niks mee. Ik hoop dat ik er met ze uitkom. Want ik wil graag direct rapporteren en niet de spullen een maandje opzouten. Ik ben het AD/UN, NRC of Acht uur journaal niet. Als straks de machine zijn tanden zet in het exterieur is het geheid een nationaal nieuwsitem – daar durf ik wat onder te verwedden. Hertzberger komt vast langs. Camera’s zoemen in op zijn ooghoeken. Harm Janssen gaat wat positiefs zeggen. De baas van Beelen Sloopwerken wil ongetwijfeld vertellen hoe voorzichtig ze te werk zullen gaan.
Tja, daar komt natuurlijk wat mediaregie bij kijken. Maar ik ben maar een klein ‘mediaatje’. Het is beter om mij niet te veel te regisseren. Dan blijft het voor mij ook leuk.

(foto’s Rob van der Lingen)

Reageer