Groenplan 2

In Nieuws door HB6 Reacties

Hier een project van de Franse architect Jean Nouvel: Musée du quai Branly. Als er geen grondoppervlak meer is, dan ga je gewoon verticaal met je plantsoen. Iets voor de de nieuwe bibliotheek?

Ik begrijp dat er inmiddels een zevental architecten is uitgenodigd om een visie uit te brengen voor de nieuwe bibliotheek/cultureel centrum van Utrecht. Welke dat zijn houdt het projectbureau helaas nog voor zich. Daarom etaleer ik voorlopig maar mijn eigen visie.
Weet je trouwens nog dat de Inktpot ooit helemaal was bedekt met wingerd? Wat een waanzinnig gezicht was dat in de herfst. Nu is het eigenlijk maar een somber ding. Mooi, maar somber.

[edit:] HGB III met wingerd in nazomer is nog hier te zien. Dank aan anoniem.

(foto www.mimoa.eu.)

Reacties

  1. Rop

    Met Google genoeg foto’s van HGB III, echter nergens een begroeide. Misschien een e-mail –> PR Prorail?

  2. ill-b

    Groen in het stationsgebied. Er is één plek dat er op ligt te wachten als je kijkt naar de plattegrond van het station nl. boven de sporen. Als je kijkt naar het resultaat van het Jardin Atlantique boven Gare Montparnasse, dan moet het in Utrecht ook te doen zijn. Er is voldoende ruimte tussen de sporen om een bepaalde constructie te creëren die dit mogelijk maakt. Een park boven het station, als een oase van rust in het centrum. Utrecht, durf te bouwen!!!

  3. ill-b

    Nog een “groene” reactie… Het ACROS Fukuoka building in Japan is een mooi voorbeeld hoe er met groen en gebouwen in een stedelijke omgeving gewerkt kan worden. Een kleinere versie op het Smakkelaarsveld zou niet misstaan.

Reageer