Markt weg?

In door HB8 Reacties


Als ik mag afgaan op wat jullie als bezoekers van het weblog vinden van de markt op het Vredenburgplein dan lijken zijn dagen geteld te zijn.

Hooguit een kwart van de stemmers is vóór handhaving van de huidige warenmarkt op het vernieuwde, verkleinde plein. Dat is niet veel. Het punt is dat de pleininrichting zal zijn afgestemd op en beperkt door de markt, die op slechts drie dagen plaatsvindt en bovendien voor slechts een fractie van het aantal passanten op het plein een functie zal hebben. De markt heeft in zijn huidige vorm ook geen toeristische kwaliteit, zoals de lapjesmarkt en de bloemenmarkt wel hebben. Het aanbod is nauwelijks onderscheidend van wat winkels bieden. De broden van Het Stoepje kun je toch gewoon in de supermarkt vinden? Of is het er echt zoveel goedkoper?

Wie kan een vreselijk goed argument aanvoeren waarom de markt zou moeten blijven? Reageer maar.

Reacties

 1. Gerwin

  Weg met die markt! Hij is de beperkende factor voor de inrichting en gebruik van het Vredenburg, zolang die markt er is zal het nooit een nuttig plein kunnen worden.

 2. Eippor

  Helemaal mee eens, door de markt blijft het een armoedig plein, omdat je er qua inrichting niets mee kunt.Maar waar ga je met de markt naartoe?

 3. Eippor

  Een idee, alleen misschien wel uit de loop. Weet niet of de MArktkooplui daar blij mee zijn.

 4. hb

  …of de mensen met hun winkeltjes in de Kanaalstaat. Een goed alternatief vinden is razend lastig.

 5. Jan Maarten

  De markt is een achterhaald concept waarvan de voordelen niet opwegen tegen de nadelen. Alleen de verkoop van vis voegt nog iets toe bovenop het productenaanbod in de stad, maar verkoop de vis voortaan weer op de Vismarkt, desnoods alleen op vrijdag. Een marktvrij Vredenburg kan dan tot een echt plein omgevormd worden.

Reageer