Financiële ambities Muziekpaleis bescheidener

In door HBReageer op dit artikel

Het college heeft ingestemd met de aangepaste basisbegroting voor het nieuwe Muziekpaleis. Het verzoekt de gemeenteraad daarom nu over te gaan tot definitieve vrijgave van het investeringskrediet voor de bouw van het Muziekpaleis, aldus een bericht dat net is verspreid.

In 2006 ging de raad al akkoord met het vrijgeven van het investeringskrediet, onder voorbehoud van een sluitende begroting. De begroting waarmee het college nu akkoord gaat, werd positief beoordeeld in een second opinion door onderzoeksbureau LAgroup. Dat gold nog niet voor de versie die in december 2007 aan de raad werd voorgelegd. In haar ‘second second opionion’ schrijft LAgroup onder meer: “De beperkte(re) ambities zijn nu haalbaar en de grote risico’s uit de begroting van 2007 zijn aanzienlijk beperkt en in de huidige basisbegroting aanvaardbaar. Op dit ‘minimum’niveau is een sluitende exploitatie van het Muziekpaleis mogelijk.”

De basisbegroting en second opinion worden besproken in de commissievergadering van 1 april. Dan worden ook de samenwerkingsovereenkomst tussen de muziekpartijen en de statuten van de nieuw op te richten stichting Muziekpaleis Utrecht besproken.

Reageer