Nieuwe impressies Stadskantoor

In Reportage door HB6 Reacties


In januari is dit ontwerp van het Utrechtse Stadskantoor in de Welstandscommissie gepresenteerd. Dit zijn actuele beelden die de architecten hebben afgestaan (met dank!) en waarop beter de aard en impassing van het gebouw te zien zijn dan op de beelden die ik tot voor kort kon vinden.

Hieronder een impressie van de publieksruimte, de vide, geïnspireerd op het gemeentehuis van Den Haag. Klik op de image om te zien hoe gedetailleerd deze is!

Het is het eerste en meest opvallende gebouw aan de westkant van het station en hangt over het dak van de nieuwe OV-Terminal. Op de voorgrond in het onderste plaatje zien we het grijze gebouw met AOB erop langs de Mineurslaan. Het is nietig vergeleken met het nieuwe onderkomen van de duizenden gemeenteambtenaren. Zie ook deze post. (Beelden © Kraaijvanger Urbis / Christian Müller)

Reacties

 1. M.

  Dit soort impressies gaan, heel nonchalant, altijd uit van kastanjes en eiken van zo’n 75 jaar, kijk eens naar die boom, die komt er echt niet te staan. Denk hem eens weg..Utrecht rooit duizenden bomen in en rond utrecht zonder hartepijn.Een koude, harde omgeving.Past dat bij het stadsHart ?Neen.Er STAAN geen grote bomen in het nieuwe complex, er staan zoiezo bijna geen bomen of groen.Hoe klein zijn de mensen op de maquette, de ware menselijke maat is heel klein, dat vergeet het College. Het college is geen mens.Een menselijke maat is welzijn/welstand.Micky Janssen.

 2. Ronald

  De plaatjes op de voorgrond zijn inderdaad totaal uit verhouding. Maar het gaat om de relatie met de bebouwing in de omgeving.Voor wat het groen betreft: Als je het masterplan stationsgebied zou bekijken, zul je zijn dat er juist veel groen bijkomt (Catharijnebaan!!!). En vergeten we het aan te leggen Leidsche Rijn Park niet?Je moet wel het totaalbeeld zien, dat er een groot gebouw komt in het centrum is niet meer dan logisch.

 3. Henk H.

  Tja, die bomen zijn misschien toekomstvisie, maar ik vind het geen koude harde sfeer. meestal is de sfeer in werkelijkheid juist wat vrolijker dan op dit soort impressies. Dan staan er fietsen, lopen er mensen, hangen er poosters, reflecteerd de lucht in de ramen, bewegen er schaduwen.

 4. Anonymous

  De hoogbouw visie doet het stationsgebied geen goed. Met een hogere maximale bouwhoogte, had men slankere kantoren in het gebied kunnen situeren. Het gebied zou opener geworden zijn. Men had nooit een referendum moeten houden, met als gevolg het glas is altijd half leeg/vol. Nu komen er allemaal gebouwen met meerdere torens uit 1 plint (hotel/casino/stadskantoor/rabobank).

Reageer