Slopen muziekcentrum mag (weer)

In door HB2 Reacties

‘Rechter stelt gemeente in het gelijk’ luidt de kop van het persbericht dat net is verspreid. Het betreft het geschil over wel of niet slopen van het Muziekcentrum terwijl een vergunning zou ontbreken.

Het bericht gaat verder: “De Utrechtse rechter heeft uitgesproken dat de gemeente Utrecht door mag gaan met de sloop van het Muziekcentrum Vredenburg. (…) De sloopvergunning was eerder door de rechter geschorst. De rechter oordeelde eind 2007 dat een monumentenvergunning vereist zou zijn. Daarop heeft het Utrechtse college van burgemeester en wethouders een beslissing op bezwaar genomen waarin gemotiveerd is aangegeven waarom geen monumentenvergunning vereist is. Tegen deze beslissing op bezwaar ging onder andere de Stichting Behoud Cultureel en Archeologisch Erfgoed Utrecht (lees Kees van Oosten, red.) in beroep. De nieuwe uitspraak van de rechter stelt de gemeente in het gelijk.”

Het korte bericht maakt geen melding van de procedure die bij de Raad van State loopt. Ik kan er niet uit opmaken wat nu de volgende stappen zullen zijn. Men houdt er rekening mee dat slopen eind februari, begin maart kan aanvangen.

[edit 25-1:] Ondertussen heeft een weblogbezoeker gemeld dat hij heeft gehoord dat Eneco de beschermde resten van het kasteel verder heeft aangetast. Tja, dat verbaast me helemaal niets als je zag welke buizen daar de grond in gingen.

[edit 28-1:] Even om het verhaal compleet te maken. Pas rond 6 februari komt de uitspraak van de rechter op papier (2 weken na uitspraak). Dat is het moment om in hoger beroep te gaan bij de Raad van State. Als dat gebeurt (ik zou bijna schrijven: zodra dat gebeurt…) duurt het weer enige weken vooraleer die instantie een uitspraak kan doen. Komt dat beroep er niet, dan wordt meteen met slopen begonnen.

Reacties

  1. Anonymous

    Vaag bericht inderdaad. Hoe zit het nu zit met de procedure bij de RvS ?Overigens heb ik uit betrouwbare bron vernomen dat ENECO het ondergrondse rijksmonument al ILLEGAAL heeft aangetast. (Dit is een primeur)

  2. Laurent

    Ach ja, wat is de waarde van een van de beste concertzalen ter wereld ook helemaal in een land waarin de verfijnde kunst van een Frans Bauer, Jan Smit of Dries Roelvink op nummer 1 staat?

Reageer