'Nieuwe lading snollen'

In door HBReageer op dit artikel

Paul Vergeer, door AD/UN aangeduid als ‘de baas van Radboudveste’, laat zich in die krant in pittige bewoordingen uit over de hernieuwde overlast van junks en handelaren in vrouwenvlees en verdovende middelen. Net nu De Stek met enig trompetgeschal is gesloten…

Het blijft Hoog Catharijne maar aankleven. Sinds de bouw ervan heeft het altijd een aanzuigende werking gehad op randfiguren. Maar zolang deze mensen de passanten vermaken met vals spel op een dwarsfluit, kan iedereen er nog wel de humor van inzien. Anders wordt het als de boel criminaliseert. En daar lijkt het nu steeds meer op. Het vermoeden bestaat dat ook niet verslaafde dames hun diensten aanbieden. En dat is een relatief nieuw fenomeen voor dit toch al geteisterde gebied. De overlast van junks is sterker geconcentreerd sinds de sluiting van De Stek, terwijl iedereen juist op een verbetering anticipeerde. HC-beheer, gemeente en politie lijken op dit moment door hun repertoire aan maatregelen heen te zijn. Pappen en nathouden dan maar.

Wie zei toch ook al weer dat de heroïne-junk vanzelf uitsterft? Het lijkt erop dat dit probleem voorlopig zal blijven bestaan. In de droomwereld van de impressies van de nieuwe gebouwen van HC is geen plaats voor zwervers en junkies. Maar het heeft geen zin om onze ogen er voor te sluiten. Ook al zijn straks in 2015 alle gebouwen vernieuwd, de mensen blijven hetzelfde. Het zijn mensen die het gebied tot leven brengen. Gebouwen, hoe mooi ontworpen ook, zijn daartoe niet in staat. Dat betekent dat in het prachtige nieuwe HC toch weer ergens een adresje moet worden gecreëerd voor dagopvang van mensen die van hun leven een puinhoop maken.

Reageer