Vuurtje

In door HBReageer op dit artikel


Probeert AD/UN nu een vuurtje op te stoken door er een kwestie van te maken of er nu wel of niet sprake is van illegale sloop van de Mediamarkt-traverse? Momenteel wordt namelijk de oude ingang aan de Catharijnesingel in ere hersteld en uitgebreid met een roltrap. De traverse is daarvoor als een navelstreng doorgeknipt. Het gebouwencomplex van het muziekcentrum is nu echt gespeend van ieder leven. Ik vermoed dat Corio met de trap-aanpassing net binnen de eigendomsgrens van HC blijft en daar iets doet wat met wat goede wil kan worden omschreven als groot onderhoud. Is het buiten gebruik stellen van de traverse synoniem aan slopen? In praktische zin komt het op hetzelfde neer. Maar het feit dat een rechter een sloopvergunning heeft geschorst omdat een monumentenvergunning zou ontbreken heeft vermoedelijk geen reikwijdte voor wat er met de Mediamarkt-traverse gebeurt. Dat zou wel erg vergezocht zijn. Overigens, niet te vroeg gejuicht. Dat ding zal er nog wel een tijdje staan. Ongebruikt, welteverstaan.

Reageer