Alles uit de kast

In door HBReageer op dit artikel

AD/UN meldde gisteren dat de gemeente alles uit de kast trekt om toch zo snel mogelijk te kunnen beginnen met de sloop van een deel van het Muziekcentrum. Maar onder protest wordt toch begonnen met de voorbereiding van de aanvraag van een monumentenvergunning. Men heeft geen keuze. De gemeente had eerder betoogd dat zo’n vergunning niet nodig was. Als deze procedure volledig wordt doorlopen is men er vele maanden zoet mee. Maar dat is men niet van plan.
Tot 12 oktober was het mogelijk bezwaar aan te tekenen tegen de sloopvergunning. Daarvan hebben de stichtingen Stop Luchtverontreiniging Utrecht, Stedenbouwkundig Herstel Stationsgebied en Behoud Cultureel en Archeologisch Erfgoed gebruik gemaakt. Hierover valt halverwege november een besluit. Afhankelijk van hoe de boel verder ‘juridiseert’ zal ofwel half december of half februari kunnen worden begonnen met sloop. Ik gok op het laatste, Van Oosten inschattende.
In het pand zit asbest. Dat zal er als eerste worden uitgehaald. Benieuwd of dat ook weer gedonder met zich meebrengt.
In april werd er nog uitgegaan dat het terrein in oktober moest worden opgeleverd aan de bouwer van Corio/ING Real Estate voor het appartementencomplex. Erg reëel was dat niet, zo blijkt.

Reageer