De Teerling

In Nieuws door HB2 Reacties
De opgravingen vanmiddag. Ik moest wel een beetje praten om even te mogen rondlopen voor wat foto’s. Ze houden niet zo van mensen binnen de blauwe schutting. Daar is een hele simpele oplossing voor: zet aan de buitenkant een paar verhogingen zodat winkelende mensen daar even op kunnen om te kijken. Uitstekende pr. En het maakt het foto’s maken voor mij ook een stuk makkelijker. Anyway…

Hypothetisch kijkend over de schutting: wat je ziet is een stuk muur van het kasteel en van de kade van de slotgracht. De slotgracht zelf wordt niet opgegraven, dat zou voornamelijk vol puin liggen, zich onder het grondwaterpeil bevinden en bemalen is niet mogelijk. (Hierbij herroep ik dus wat ik in eerdere posts hierover schreef.)
Het opgegraven niveau op de foto’s komt vermoedelijk overeen met het begane-grondniveau uit de tijd dat hier bewoning was. Er zijn wat vloertjes zichtbaar. De grond is vreselijk omgewoeld door de jaren heen, voor kabels, leidingen en met name de stadsverwarming. Grote delen van de archeologische resten zijn daarbij vernietigd. Op de foto zijn forse fundamenten te zien. Het is geen klein gebouw geweest dat er heeft gestaan. Maar men gaat de komende weken nog dieper. Het wordt met name interessant als je in grondlagen terecht komt die niet zijn verstoord: dan kun je wetenschappelijke conclusies gaan trekken over de bewoning en het gebruik.
Als je er ook eens met je neus bovenop wilt staan, laat je je dan rondleiden op 31 oktober of 3 november. Buurtbewoners zijn op 30 oktober welkom. Aanmelden bij Toos van Garderen, tel. 030-2869616.

Reacties

  1. Jaap

    Ik vraag me al een poosje af waarom er niet gebruik gemaakt wordt van de borden om meer te communiceren ala de rabobank doet aan de croeselaan. Kijkgaten zouden daar een mooie toevoeging op zijn. Op die manier kan de Utrechtse burger zich een stukje verbondener voelen met dit project wat toch de komende 10 jaar het centrum zal bepalen (er zijn straks nieuwe inwoners zoals studenten die niets anders kennen!). duidelijke info ter plaatse kan een hoop irritatie wegnemen denk ik.(ben de laatste tijd weinig in het centrum geweest, dus als dit soort informatie er ondertussen is: hulde šŸ™‚ )Jaap

Reageer