Praten over muziek

In door HBReageer op dit artikel

Wat wel te verwachten was is dan nu gebeurd: SJU jazzpodium geeft bij monde van Peter Vermeulen alsnog zijn zegen aan de fusie met Muziekcentrum Vredenburg en poppodium Tivoli. SJU is altijd bang geweest dat het in de combinatie een marginale rol zou gaan spelen. Nu heeft men zijn grieven ingeslikt en hoopt men op het beste.
Met of zonder SJU, het zou er toch gekomen zijn. Uiteindelijk zal er in het nieuwe Muziekpaleis vooral worden geprogrammeerd op basis van verschillen in grootte van concerten en acts en veel minder op basis van soort muziek. Grenzen tussen stijlen vervagen, cross-over stijlen ontstaan en een groot deel van het culturele publiek is omnivoor. Geïmproviseerde muziek zal door zijn natuur altijd maar een kleine groep liefhebbers aanspreken en je kunt je afvragen of het wel in het nieuwe Muziekpaleis op zijn plek is. Misschien gedijt het gewoon beter in werfkeldertjes.
A.s. dinsdag 9 oktober kun je meepraten over de voor- en nadelen van de schaalvergroting van het Muziekpaleis voor het muziekleven in deze stad. Dan is er in SJU (Varkenmarkt 2) een discussie met Marcel Kranendonk (SJU), Wieland Eggermont (RASA) en Paul Adriaanse (USBO Advies). Tom Bergevoet van Hertzberger Architects houdt een inleidend praatje.

Reageer