Antitempel

In door HBReageer op dit artikel


Herman Hertzberger in het AD/UN van 1 september over de ambities van het project: “Utrecht heeft nu eenmaal geen traditie van havenbaronnen die zoiets even uit de grond stampen. Utrecht is een doorsneestad en daarom is het echt heel bijzonder wat hier tot stand komt. Dat lukt niet veel gemeenten. Ook in grote steden in de VS en Duitsland, waar ik gewerkt heb, zijn dit ook lastige projecten.” Hertzberger is hoofdarchitect en supervisor, vier andere architectenbureau’s ontwerpen mee aan het muziekpaleis dat het muziekcentrum – met uitzondering van de grote zaal – gaat vervangen.
De sloopvergunning is inmiddels afgegeven. Bezwaar aantekenen kan tot 12 oktober. (In april was er nog de nodige reuring omdat er werd gedreigd met enorme kosten als het gebied niet op 1 oktober bouwrijp zou worden opgeleverd aan de bouwers van Corio/Ing Real Estate – hetgeen nu dus niet wordt gehaald.) In de tussentijd zal men beginnen met het verwijderen van asbest. De linkervleugel zal als eerste verdwijnen om ruimte te maken voor de bovengenoemde bouwers van het appartementencomplex. De oerlelijke Mediamarkttraverse zal ook weg gaan. Om dat te bereiken moet de VVE Gildeborgh er eerst mee akkoord gaan – een trage procedure daar iedere bewoner van Gildeveste daarvoor zijn handtekening moet zetten. Mediamarkt, die eerst niks met de traverse te maken wilde hebben toen het zijn deuren opende, maar verplicht werd daar een ingang te behouden, is inmiddels van gedachten veranderd. Als de traverse weg is wil men daar ter plaatse een opgang en kassa handhaven. Het lijkt erop dat de oude toegang op de hoek met de singel weer in ere zal worden hersteld.
[De foto is door Rob van der Lingen genomen op vrijdag vanaf het dakterras van Paul van Dillen.]

Reageer