Impressie De Vredenburg

In door HB6 ReactiesDeze images ontdekte ik vandaag bij toeval op de website van nieuw Hoog Catharijne. Erg veel informatie staat daar overigens niet, de pr-afdeling van Corio doet niet erg zijn best. Maar deze plaatjes vallen op door hun hyperrealisme. Vandaar dat ik ze even hier neerzet zodat je ze ook groot kunt zien in plaats van de postzegelmaatjes op voornoemde site. Op deze manier krijg je een goed idee van de omvang en plaats van het toekomstige gebouw. (foto’s: Corio)

Overigens, er zijn twee manieren om stadsfoto’s te maken waarop geen mensen staan. De eerste is werken met een extreem lange belichting. Check dit. De andere is uitgevonden door een stel Duitsers: de Tourist Remover.

[edit:] Blogbezoeker Jeroen geeft een derde mogelijkheid: op een vroege zondagmorgen in de zomer. Dan kun je gebouwen eens goed bekijken zonder door mensen afgeleid te worden, zo stelt hij. Ik herinner me ooit een bezoek aan NY, waarbij we op een zondagochtend vroeg op pad gingen uit ons hotel in Manhattan. We stuitten al heel snel op filmcrews in de nagenoeg verlaten straten. Op zondagochtend is NY een filmset.

Reacties

  1. Mike

    wat een leuke uitgebreide site over mijn ‘oude stadsje’.Ik zie dat je aan de rechterkant de mogelijkheid hebt de meest recente reacties weer te geven in Blogger. Hoe heb je dat voor elkaar gekregen?

  2. Rop

    @anoniemwacht maar tot het weer vol staat met fietsen en taxi’s. ’t ziet er nu uit als op een vroege zondagmorgen midden in de zomer. Maar je hebt gelijk, ziet er wel lekker strak uit.

  3. jeroen

    Precies, Rop vermeldt de derde methode om opnamen zonder mensen te maken: rondkijken op een vroege zondagmorgen midden in de zomer. Ook prima manier om architectuur (en wat voor bebouwing dan ook) veel meer puur waar te nemen, zonder continue conditionering door mensengedrag

Reageer