Stationsplein 7

In Nieuws door HBReageer op dit artikel


Stationsplein 7 is gekraakt. Op dat adres zijn een ‘subversieve computerworkshop’ en een weggeefwinkel gevestigd. De krakers liggen behoorlijk met Corio in de clinch. Ze moeten weg om allerlei redenen. Redenen die voor de krakers geen hout snijden. En het grappige is dat dit initiatiefje in de plint (de laag op de begane grond) van het enorme HC-stationscomplex voor de enige levendigheid van betekenis zorgt. Voor de rest is het bijna alleen maar trappenhuizen van hooggelegen kantoren en appartementen, hekken en beton. De krakers voeren dan ook aan dat sinds ze er zitten het vandalisme is afgenomen. Nu lijkt me dat moeilijk aantoonbaar maar de redenering snap ik. Ik kan een glimlach niet onderdrukken dat een handvol ‘bezitlozen’ het een uitsluitend door financieel rendement gedreven multinational nog zo lastig kan maken. Op 15 augustus is er uitspraak van de bodemprocedure. (Zie ook hier.)

Reageer