Kunst!

In Nieuws door HBReageer op dit artikel

Grappig berichtje op de site van AD/UN vandaag. Een groep ‘vermogende kunstliefhebbers uit heel Nederland’ heeft Corio, de eigenaar van HC, benaderd om er een particulier, commercieel museum voor moderne kunst te beginnen. Er zullen ‘kortlopende, reizende tentoonstellingen van internationale allure’ te zien zijn. U kent het wel: stevig gehypte exposities van een handvol topwerken voor een double digit entreeprijs. Oh ja, een uur wachttijd voor de kassa inbegrepen.
Mijn cynisme is slechts oppervlakkig, want ik denk dat als dit doorgaat het voor HC wel een verrijking kan zijn. Tot nu toe staat beeldende kunst nergens in het Utrechtse stationsgebied op de kaart. En dat is eigenlijk best vreemd. Zo’n initiatief kan misschien wat ogen openen.
Anyway, de bal ligt bij Corio. Men wil 1000 a 2000 vierkante meter ruimte hebben met zo’n vijf expozalen plus wat horeca, winkel en rondhangruimtes. Nu heeft Corio dit soort ruimtes niet te geef. Als straks de grote verbouwing begint zal er al flink geschoven gaan worden met winkels in de beperkte ruimte. Corio zou het graag willen situeren in het gebouw dat in 2010 langs de nog uit te graven Catharijnesingel komt te liggen, maar dat is de initiatiefnemers veel te laat. Dus benieuwd waar ze op uitkomen. Misschien moet er ergens in Hoog Brabant maar de huur van een kantoor worden opgezegd. Het zal er wel op uitdraaien. Wordt vervolgd.

Reageer