Stout

In Nieuws door HBReageer op dit artikel

Vandaag weer op foto-expeditie en even poolshoogte genomen bij de kantoren vlak naast de grote zaal van Vredenburg. Daar waar vroeger dat Japanse restaurant zat, u weet wel. Er waren een paar vrouwen druk in de weer met sjouwen van een paar laatste stukjes inventaris. 1 juli moet het immers allemaal leeg zijn. Ze hadden geen oog voor mij. De gang was leeg. Er hangen enorme kamerplanten waar zich niemand meer om bekommert. Door kunstenaars uitgewoonde kantoren. Een troosteloze boel. Iets waar een fotograaf wel raad mee weet.
Mijn fotogeluk was van korte duur. Opeens stonden er twee bromsnorren van Falck naast me. Wat ik aan het doen was en of ik wist dat dit verboden toegang was. Dat wist ik natuurlijk niet. Die vrouwen waren er immers ook. En of ik geen foto’s wilde maken want ik was daarmee in overtreding van de huisregels van Hoog Catharijne. Ah, dus dat was het.
Hoe dan ook, mijn klomp brak. Als je het Winkelhart van Nederland betreedt mag je opeens een boel niet meer. Geen poepende honden en harddrugs, ala, maar geen audio-opnames, geen foto’s, geen video?! En het leuke is: zij mogen jou wel filmen, zo veel en zo lang als hun hartje begeert!

Reageer