Vuurplaats

In door HBReageer op dit artikel
De archeologen zijn enthousiast. “Kijk dat is een vuurplaats van een woning uit de 16e eeuw. De scherven van de aspot liggen er nog.” Hij loopt met een groot aantal plastic zakjes met vondsten rond. De sleuf is lang, overal zullen ze nog gaan graven. En ook nog een stuk dieper, op naar de 12e eeuw. Hij verheugt zich op de nachtelijke opgravingen. “Heel spannend, zoiets heb ik nog nooit meegemaakt”. De plaats van de sleuf is overigens niet bepaald door oudheidkundig belang, maar door het feit dat precies daar de pijp van de stadsverwarming gaat lopen.
Ondertussen verdwijnen even verderop de bekende rode stoelen van het Muziekcentrum in een grote container van verhuizer POT. Op de hoek is de Mediamarkt-traverse al onbereikbaar gemaakt. Grote stukken stoep ontbreken. Sommigen kijken hulpeloos om zich heen, de meeste anderen gaan vastbesloten dwars door alles heen, of ze niets anders gewend zijn. Heerlijke chaos!
Overigens vind ik wel dat de gemeente wat haast mag maken met het weghalen van al die fietsklemmen op de noordzijde van Vredenburg. De voetgangersstroom zal daar vanaf nu gaan verdubbelen. En het is daar al niet zo ruim.

Reageer