De Teerling

In door HB1 Reactie

Vanaf a.s. maandag trekken de archeologen er op uit. Ze zullen binnen en buiten de bouwhekken aan het speuren gaan. Dit gebeurt overdag en ’s nachts, om het verkeer ze weinig mogelijk te hinderen. Ze verwachten resten op te graven van De Teerling, een woonwijk uit de twaalfde eeuw, waarvan nog enkele fundamenten aanwezig zijn. Beperkt onderzoek dat vorig jaar mei is uitgevoerd heeft dat aangetoond. Donderdagnacht wordt het asfalt ter hoogte van C&A opengefreesd in verband met kabelwerk en stadsverwarming. De archeologen zullen dan nog tot 27 juni ’s nachts mogen speuren voordat de aannemer de ruimte weer opeist. Overdag is de sleuf afgedekt met betonplaten zodat het drukke leven op het Vredenburg gewoon door kan gaan.
Even gegoogeld op “De Teerling”. Dat leverde niets zinvols op, ook niet bij het Utrechts Archief. We wachten in spanning af.

Reacties

  1. David

    Ben er trouwens achter (misschien heb je ’t ook al gezegd hoor) waar die betonnen platen voor zijn op de brug over de catharijnesingel (bij de mediamarkt traverse)op de interactieve kaart op deze pagina (http://www.utrecht.nl/smartsite.dws?id=205108) kan je zien dat het (volgens mij) de ingang is voor al het bouwverkeer wat bij de bouwput van vredenburg moet komen.hmm big discovery voor mij haha šŸ™‚

Reageer