Traverse

In Reportage door HB2 Reacties

De Mediamarkttraverse heet officieel Uitgang Vredenburg-Noord ontdekte ik. Vroeger was het een echte loopbrug naar de winkels in Gildekwartier, met Habitat en de dierenwinkel op de hoek. Nu is het een uitgang van een kassa van een Duitse fastmover. Om 21:00 gaan de deuren dicht. De roltrap blijft uitnodigend rollen en brengt mensen die de regen willen vermijden vergeefs naar boven. Daar waar Hertzberger stopt en Corio begint druipt water over een mat van groene algen. Een leeg nest. Het enige leven komt van de SIMS 2 poppetjes.
Nog even en dit is allemaal weg.

Reacties

  1. Gerwin

    Mooi, weg er mee, dat ding voegt al sinds de opening van de MM niets nuttigs meer toe.

  2. Jbroeders

    Nog niet zo lang geleden stonden er oude reclames en posters in de Traverse. Dat was nog een stuk mooier. Ook de oude HC bewegwijzering hing er toen in. Al met al gaf het een beeld dat men dit stuk van HC gewoon vergeten was, de afgelopen 20 jaar.Zo zou ik meer plekken in HC willen zien, echt met de sfeer van vroeger. Alles in de stijl van voor de renovatie in 1996.

Reageer