Witte droom

In door HB3 Reacties


Gisteren vond ik deze prent in mijn inbox. Een artist impression van de geopende singel met een groot futuristisch gebouw er in de lengte naast gevleid. Is dit een recente visie? Ben van Berkel, de ontwerper van de Erasmusbrug, zou aan het werk zijn met de inrichting boven de toekomstige open singel. Eén gekleurd gebouw in een witte wereld. Een droom. Ik hoop er binnenkort iets meer over te kunnen schrijven.

Reacties

  1. Jaap

    ha, het typische bedrog van de maquette: de omgeving wit (grijs) maken zodat je eigen gebouw meer opvalt. ook belangrijk: het vogelvluchtperspectief, geeft toch een ander beeld dan als het er daadwerkelijk staat 🙂 maar dat terzijde, ben benieuwd wat het is en wat de bedoeling is. grote megalomane moderne architectuur in het hart van Utrecht is een dom idee, behalve rond Hoog Catharijne, daar kan toch weinig mis gaan 🙂 dus ik ben benieuwd goeie site trouwens! volg m samen met het SKC-forum nu al een poosje, Als bouwkundige Utrechter een echte must!

  2. Laurent

    Mja, de meeste bouwprojecten sinds 1950 zien er als maquette leuk uit, maar als voetganger er tussenin is het vaak erg onherbergzaam.

  3. martine

    hmm ik weet het niet hoor… Witte gebouwen in een stad…. dat duurt niet lang of de grijze vlekken van verzuurde regen zullen zichtbaar zijn, lijkt me niet optimaal.

Reageer