Westerstraat

In Nieuws door HB2 Reacties

Met een beetje puzzelen is de Westerstraat nog wel terug te vinden. Nou ja, straat… Het voelt als privéterrein. Halverwege doormidden gesneden door een hek waar je gemakkelijk een woedende neushoorn mee kunt tegenhouden. Camera’s prikken in je rug. Kun je je voorstellen dat deze straat ooit stijl had? Er woonden toen gewoon mensen. Mensen die studeerden, lol trapten, ruzie maakten, beminden en ageerden tegen Bredero’s sloopdrift. Haardracht en kleding hebben ze ons voorgedaan. [foto’s Roelof Neeteson, 1970]

Reacties

  1. jonas

    Droevig wordt ik van die foto’s… en ik was toen nog niet eens geboren. Heel veel troost put ik uit een artikel dat ik ooit las waarin stond dat de bouw van HC waarschijnlijk de binnenstad behoed heeft voor de verbouwing van een hoop straten zoals met de St. Jacobsstraat wel gebeurd is.

  2. Arno

    Het is en blijft zonde dat de Stationswijk destijds is geruïneerd. Ten bate van HC en vooral door de barbaren van Bredero. Een doffe ellende. Bredero was ongeveer 10 jaar na de start van HC naar de verdommenis. Gelukkig maar, voordat ze nog meer vernielingen konden aanrichten.

Reageer