Kaal 3

In Reportage door HB3 Reacties

En dit is nog maar het begin. Eigenlijk is het een gotspe. Dat er zoveel volwassen groen moet wijken in een oude Nederlandse binnenstad die worstelt met de luchtkwaliteit, voor een ongeïnspireerd blok van 25 m hoog, wat het appartementengebouw De Vredenburg uiteindelijk is, laten we wel wezen. Men kan wel hunkeren naar een mooi grootstedelijk plein waar mensen graag toeven, zoals in bijvoorbeeld Barcelona, maar dan moet men wel de juiste stappen zetten. Dit is een stap in de geest van de jaren zestig.
Ik heb me tijdenlang afgevraagd waarom het middendeel van het plein geen groen heeft. Opeens viel het kwartje. Het is het dak van de parkeergarage. De conclusie is hard: dat zal nooit meer groen worden.
[foto’s Birgit Haberland]

Reacties

  1. Maarten

    Mooie foto’s Herbert! Leuk idee om dit project op de voet te volgen, hier wordt toch (hopelijk positieve) stadsgeschiedenis geschreven.

  2. Marijke

    Je hebt helemaal gelijk Herbert. Mooie tekst schrijf je over de bomen. Ik wordt er ook een beetje verdrietig van. Ik zal je site blijven volgen, zet hem op!groetjes, marijke

  3. David Bosch

    Ik volg je op de vvoet Herbert.Als ik de foto’s zie denk ik elke keer: als ze dan toch gaan slopen, doe het dan meteen goed. Sloop dat wanstaltige gebouw van C&A en andere vegelijkbare gebouwen aan Vredenburg ook meteen even.

Reageer