Bomen gered?

In Nieuws door HB1 Reactie

De rechter heeft in een kort geding bepaald dat het kappen zonder dat er een bouwvergunning is onrechtmatig is. De gemeente moet nu een nieuw besluit nemen en het spel volgens de regels spelen. Dat is goed nieuws. De overheid houdt haar burgers aan de regels maar de burgers wijzen de overheid er ook op hetzelfde te doen.
Nu zal de discussie over de vertraging van de bouw en de daarmee samenhangende schadeclaims wel weer in alle hevigheid losbarsten. De hoop is dat de gemeente zich nu niet door HC/Cório laat ringeloren. Het is wel opvallend dat nota bene een groenlinks bestuurder eerst de boel op stelten zet door aan te kondigen af te willen van de gemeentelijke kapvergunning — en daarmee honderd duizend bomen vogelvrij verklaart — en nu Vredenburg wil schoonvegen in gezwinde vaart. Op beide fronten heeft hij moeten inbinden na hevige protesten uit de raad en van de burgers.

Reacties

  1. Anonymous

    Groen-links in het bestuur. Laat me niet lachen. Het gaat uiteindelijk straks allemaal om een betere baan met meer geld en nog meer macht.

Reageer