Deze site

Bouwput Utrecht – onafhankelijke beschouwingen en dagverse beelden over het Utrechtse stationsgebiedproject

Deze site is sinds de start in maart 2007 uitgegroeid tot een vast en gewaardeerd ankerpunt voor iedereen die onafhankelijke informatie zoekt over de stationsgebiedprojecten. Hij wordt gebruikt door journalisten, (steden)bouwprofessionals, projectverantwoordelijken en communicatiemensen, studenten, bestuur en raad, researchers, betrokken Utrechters en oud-Utrechters, buurtbewoners en forenzen in het stationsgebied.
De initiatiefnemer van deze site, Herbert Boland, is zelfstandig media-ondernemer en woont vlakbij de bouwactiviteiten. Zijn drive om het naadje van de kous te willen weten en de mogelijkheid daarover een mening te kunnen ventileren, bracht hem er toe deze site te starten. Kort na de start is fotograaf Rob van der Lingen (rob@bouwpututrecht.nl) aangehaakt. Hij pakt niet alleen de ‘mediamomenten’ mee, maar zijn drive is veranderingen vast te leggen in stoere én poëtische beelden.

Bouwput Utrecht 2.0
In het voorjaar van 2015 zal Bouwput Utrecht een metamorfose ondergaan, waarbij het blog-karakter zal worden vervangen door een professionele nieuws-uitstraling. Bovendien zullen we ook de actieradius vergroten en alle aansprekende bouwontwikkelingen in en om stationsgebied en oude binnenstad volgen. De bestaande site (deze site) zal als archief bewaard blijven. Voor deze migratie is een crowdfunding-actie opgezet en werken we samen met de internet-specialisten van Capstone. Meer…

Financiële steun
Bouwput Utrecht is onafhankelijk, wordt gevuld en beheerd door betrokken Utrechters en heeft geen andere financiële inkomsten dan donaties van lezers en gebruikers. Om de migratie te kunnen betalen en als tegemoetkoming voor onkosten vragen we om ons te steunen. We hebben dit heel eenvoudig gemaakt met iDeal. Meer…

Fotoboek Zeven jaar stationsgebied
We zijn momenteel bezig om een fotoboek van de afgelopen zeven jaar samen te stellen, exclusief voor donateurs. Meer informatie volgt.

Partners
Het Utrechts ArchiefMet enkele nieuwsmedia in de stad, en ook landelijk, hebben we een prettige verstandhouding, evenals met de gemeente Utrecht, Projectorganisatie Stationsgebied en de meeste partners in het stationsgebied. Met Het Utrechts Archief bestaat een afspraak over wederzijds gebruik van materiaal. HUA heeft aangegeven deze site belangrijk te vinden om voor het nageslacht te bewaren. BU en HUA hopen voorjaar 2015 een besluit te nemen om dit daadwerkelijk voor elkaar te krijgen.

Juridische zaken
Gebruik van teksten en foto’s door middel van kopiëren en deeplinking is alleen toegestaan met uitdrukkelijke toestemming. Rechten rusten bij de auteurs en fotografen, tenzij anders aangegeven. Van extern materiaal wordt de bron genoemd. Als je meent dat gebruik van extern materiaal inbreuk pleegt op rechten, verzoeken we je met ons contact op te nemen, dan zullen we het rechtzetten. Ook als je denkt dat deze site fouten bevat, zowel in inhoud als in functie, laat dit ons weten via een reactie hieronder of onder een individueel artikel.

Colofon
Bouwput Utrecht is een initiatief van Herbert Boland M & SD
1e Daalsedijk 176, Utrecht
herbert@bouwpututrecht.nl
tel. 06 – 4816 1717
Kvk Utrecht 30.19.73.63
BTW NL099737930B01

LinkedInTwitterFacebookDelen

Laat een reactie achter

 

 

 

Je kunt deze HTML tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

The Frankfurt Files

Wat leren we (niet) van Frankfurt? Bespiegelingen bij een inspiratiereis.

De trip (en waarom)
Auto's wegtoveren
Europagarten-frame
Hitte en de stad (volgt)
Energie nul (volgt)

Structuurvisie fase2

Wat brengt 2015? Steun ons en denk mee

Ga naar de enquete of laat je reactie of tip achter.

Schiet het een beetje op?

 • Singel Paardenveld:
  over 5 maanden
 • OV-terminal:
  over 1 jaar, 1 maand
 • Rabobrug:
  over 1 jaar, 5 maanden
 • Hoog Catharijne:
  over 4 jaar, 0 maanden
 • Singel zuid:
  over 5 jaar, 6 maanden