Deze site

Bouwput Utrecht, onafhankelijke beschouwingen en dagverse beelden over het Utrechtse stationsgebiedproject

Deze site is sinds de start in maart 2007 uitgegroeid tot een vast en gewaardeerd ankerpunt voor iedereen die onafhankelijke informatie zoekt over de stationsgebiedprojecten. Hij wordt gebruikt door journalisten, (steden)bouwprofessionals, projectverantwoordelijken en communicatiemensen, studenten, bestuur en raad, researchers, betrokken Utrechters en oud-Utrechters, buurtbewoners en forenzen in het stationsgebied.

Iedere (werk)dag hebben we tussen 300 en 500 500 en 1000 bezoeken. Met 7000 unieke bezoekers en 36.000 paginaweergaven per maand zijn we een serieuze bron van actuele informatie. De site heeft geen enkel promotiebudget, de content is onze promotie. Dat dit werkt bewijst het nog steeds groeiende site-verkeer. Maar je mag ons gerust financieel steunen met een bescheiden bijdrage

Initiatiefnemer en fan van onze mooie stad, Herbert Boland, woont vlakbij de bouwactiviteiten. Zijn drive om het naadje van de kous te willen weten en de mogelijkheid daarover een mening te kunnen ventileren, bracht hem er toe deze site te starten. Hij is zelfstandig media-ondernemer en staat open voor opdrachten op het gebied van ontwikkelen van concepten, het opzetten en uitvoeren van media-projecten, maar ook voor schrijf- en redactieklussen. Als er veel uitgezocht, gerechercheerd en gepionierd moet worden is hij in zijn element. Hij is bereikbaar via herbert@bouwpututrecht.nl of 06 – 4816 1717.

Fotograaf Rob van der Lingen is hartstochtelijk ‘stadjer’ en zingt overtuigd ‘Als ik boven op de Dom sta’. Als hij niet door stad of stationsgebied zwerft op jacht naar dat ene bijzondere beeld van sloop of bouw, verdient hij nieuwe camera-attributen in de database-marketingwereld. Per mail is hij te bereiken via rob@bouwpututrecht.nl.

Partners
Met enkele nieuwsmedia in de stad, en ook landelijk, hebben we een prettige verstandhouding, evenals met de gemeente Utrecht, POS en de meeste partners in het stationsgebied. Met Het Utrechts ArchiefHet Utrechts Archief bestaat een afspraak over wederzijds gebruik van materiaal. Ook zal het archief mogelijk een pilot starten om deze site voor het nageslacht te bewaren, waarschijnlijk een van de eerste projecten om daadwerkelijk een blog als historische bron vast te leggen.

Bronnen
We willen bewoners en professioneel betrokkenen en geïnteresseerden nadrukkelijk wijzen op de mogelijkheid via ons te publiceren. Het gaat om:
– foto’s, films, video’s, rapporten, brochures, artikelen
– tips en roddels
– ingezonden stukken en meningen.
Wil je onbekend blijven, daar kunnen we begrip voor hebben. We gaan zorgvuldig om met onze contacten, aarzel daarom niet.

Juridische zaken
Gebruik van teksten en foto’s door middel van kopiëren en deeplinking is alleen toegestaan met uitdrukkelijke toestemming. Rechten rusten bij de auteurs en fotografen, tenzij anders aangegeven. Van extern materiaal wordt de bron genoemd. Als je meent dat gebruik van extern materiaal inbreuk pleegt op rechten, verzoeken we je met ons contact op te nemen, dan zullen we het rechtzetten.

Ook als je denkt dat deze site fouten bevat, zowel in inhoud als in functie, laat dit ons weten via een reactie hieronder, of onder artikelen.

LinkedInTwitterFacebookDelen

1 reactie bij Deze site

Laat een reactie achter

 

 

 

Je kunt deze HTML tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Steun ons

Doneer! Met jouw steun houden we deze site in de lucht.

Stedelijke as met allure

De komende jaren gaat de as Smakkelaarsveld - Neude zich sterk ontwikkelen. Lees onze visie hier en geef je mening.

Schiet het een beetje op?

 • Stadskantoor:
  3 maanden geleden,
 • Water singel noord:
  over 11 maanden
 • OV-terminal:
  over 11 maanden
 • Rabobrug:
  over 1 jaar, 11 maanden
 • Hoog Catharijne:
  over 4 jaar, 5 maanden
 • Water singel zuid:
  over 4 jaar, 11 maanden