Wat wil je lezen?

In Nieuws door HB4 Reacties

Meestal dienen de onderwerpen voor deze site zich vanzelf aan. We volgen het nieuws, ontvangen persberichten, krijgen tips van lezers en google is onze vriend. Toch kunnen we ons voorstellen dat je over bepaalde zaken wat meer zou willen weten. Daarom – als experiment – bij deze het verzoek ons onderwerpen aan te reiken die met de huidige stationsgebiedontwikkelingen te maken hebben. Reageer op dit artikel, bel of stuur een mail. We laten ons graag inspireren door jouw onderwerpen.

Deze site is sinds de start, maart 2007, gestaag in bezoekersaantallen gegroeid. We hebben er nu tussen 400 en 600 per dag, doordeweeks. Per maand telt dat op tot 12.000 bezoeken en 25.000 paginaweergaves. Ons twitteraccount telt inmiddels 1070 volgers. Op deze getallen zijn we best trots, als je je bedenkt dat we ons qua onderwerpen nauwelijks uitstapjes permitteren buiten wat het Utrechtse stationsgebied ons te bieden heeft. Zo’n gefocuste aanpak spreekt kennelijk aan.

Nu we toch met crowd sourcing bezig zijn: als je opiniërend wil schrijven over stationsgebied-onderwerpen, ben je ook welkom. We zoeken verrassende invalshoeken, benaderd met een kritische nieuwsgierigheid. Wil je niet schrijven maar heb je inside info, tip ons, eventueel anoniem. Met onze bronnen gaan we zorgvuldig om.

Wil je niets aandragen maar wel veel op BU lezen, dan hebben we deze opdracht aan jou. 😉

Handen uit de mouwen voor een productief 2013!

 

 

Reacties

  1. Jeffrey

    Het lijkt mij leuk om historische achtergronden tegen te komen over bijvoorbeeld HC of het huidige station. Er zijn veel oude documenten en foto’s die hierover gaan. Omdat ik niet in Utrecht woon kan ik er zelf niet zo makkelijk aankomen, maar het lijkt mij wel gaaf om erover te lezen.

  2. Bart

    Geen inspirerend nieuw idee, maar wel iets wat ik dit jaar hier hoop te blijven vinden: uitgebreide fotoreportages (zoals die van Guerre) over de voortgang van diverse projecten.

    Het is een cliché, maar zeker als het gaat om bouwprojecten zegt een beeld vaak meer dan 1000 worden, en zeker meer de woorden die veelal in ambtelijke stukken zijn.

  3. Guido

    Ben het eens met Bart. Bekijk de fotoreportages altijd met veel belangstelling, ondanks dat ik vaak op het station ben. Met name de beelden ‘achter de schermen’ zijn leuk om te zien. Ook mooi zijn de vergelijkingen met foto’s van voor de verbouwingen, zal nu ook relevanter worden als er delen gereed komen.
    Ik ben ook altijd erg blij met bondige samenvattingen van beleidsstukken en besluiten van de raad. Dit moet eigenlijk een taak zijn van die partijen zelf, maar die vinden het volgens mij wel fijn als niet iedereen hun stukken leest.

  4. R

    Misschien nog een special over alle voorzieningen die ze treffen om de bouw van het station mogelijk te maken? Veel mensen hebben totaal niet door wat de aannemer moet uithalen om alles gebouwd te krijgen. Zo zie je in de stationshal nu vele blauwe balken en kolommen; deze zijn allemaal tijdelijk. Omdat precies op de plek van de bestaande stationshalkolommen de nieuwe moeten komen te staan, worden de grote rode dakspanten tijdelijk opzij vast gehouden – waarbij de orginele kolomvoet dus weg is! Op dit moment is dit bij de overhang tussen de bestaande hal en het binnenkort te openen nieuwe stuk nog heel goed te zien. 🙂

    Een tweede is het tijdelijke dak op poten wat boven de Jaarbeurstraverse is gebouwd, om zodoende werkruimte voor hoogwerkers tbv het stadskantoor te maken + te voorkomen dat vallende objecten door het dak van de Jaarbeurstraverse vallen.

    En zo zijn er nog veel meer tijdelijke voorzieningen waar straks niets meer van te zien is, maar die wellicht meer lezers/bezoekers van de bouwplaatsen kunnen interesseren.

Reageer