Public funding

In Nieuws door HB4 Reacties

In het RTV-Utrecht item over de oplopende kosten van het stationsgebied wil de VVD alsnog terugkomen op het besluit om het Smakkelaarsveld te herontwikkelen en daar onder andere de bibliotheek te vestigen, omdat de totale kosten van het stationsgebied blijven oplopen. Maar het zijn juist de grondopbrengsten die voor de fondsen zorgen. Projecten zomaar schrappen lost niet veel op. Als je wilt bezuinigen zul je het anders moeten aanpakken. Verder stelt verslaggever Marc van Rossum dat zowel het doortrekken van Leidsche Rijn als openstellen van de singel-zuid niet zouden doorgaan. Dat is wat al te cru. Voor beide projecten is nu geen geld en daarom worden ze uitgesteld. Het is altijd nog aan de gemeenteraad om zich hiervoor hard te blijven maken. Wij moeten de eerste Utrechter nog tegenkomen die deze projecten niet wil. De gemeente zou voor deze projecten sterker kunnen inzetten op public funding. Tot nu toe is de Rabobank de enige die met een fors bedrag over de brug komt om mee te bouwen aan infrastructuur. Waar blijft de rest? We twijfelen er niet over dat er meer partijen zijn, zowel bedrijven als zeer welstandige particulieren, die Utrecht best te hulp willen schieten. Het mag dan wel crisis zijn, dat betekent nog niet dat al het geld op is. We bulken ervan. Wie pakt de Quote 500 er even bij? Wie pakt de handschoen op en brengt Utrechtse Singel-aandelen uit?

Reacties

  1. LM

    Public funding lijkt me een uitgelezen kans om deze beeld bepalende projecten voor het stationsgebied te kunnen realiseren. Hotels en bedrijven aan de Graad van Roggenweg zouden een hele andere uitstraling krijgen wanneer de publieke ruimte hier veranderd wordt, als start met doortrekking van de Leidsche Rijn en wie weet nog meer…

    1. Auteur
      HB

      Precies, die bedrijven en grondeigenaren zouden zich daarvoor ook best verantwoordelijk mogen voelen, in financiële zin. Dat geldt ook voor de naaste buren van de singel.

    1. Michiel

      Uhm ja, ik weet niet hoe cynisch jij in het leven staat, maar ik geloof liever wat POS vorige week zei, dan wat een lokaal zendertje in een scare-item naar voren brengt.

      Het enige wat RTV Utrecht doet is wat cijfertjes optrommelen om op Telegraaf-style enige frustraties en verontwaardiging bij het volk los te maken. Het enige wat ze roepen is: “Kijk, dit is duur. En dat ook.” Goh, bouwen kost geld. Omdat nog niet 100% van het geld rond is voor elk project gaan ze ervan uit dat het dan maar helemaal niet door gaat. Guess what, een paar jaar geleden was er nog helemaal geen geld geregeld, voor welk project dan ook.

      Dit RTV Utrecht item raakt kant nog wal wat betreft het niet doortrekken van de singel. Het is goed mogelijk dat enkele sub-projecten voorlopig op de lange baan worden geschoven of niet door gaan, zoals de nieuwe Bieb. Maar niemand vanuit de gemeente noch die VVD meneer met z’n bezwaren heeft ook maar iets gezegd over het annuleren van het singelherstel. Zie liever deze feiten.

Reageer