EffectenEen flashmob die locatietheater bedrijft, inclusief heftige geluid-, licht-, rook- en geureffecten. Dat is de nachtelijke voorstelling die de hele week tussen Smakkelaarsveld en Paardenveld wordt opgevoerd. Voor sommige omwonenden is dat iets teveel van het goede. Toen de eerste werkzaamheden in het stationsgebied begonnen was de gemeente nog alert op het communiceren rondom werk in avonduren en in de nacht en de mogelijke licht- en geluidsoverlast die daarmee gepaard ging. Daarmee kon ze de goodwill bij omwonenden vasthouden. Maar daarin lijkt nu wat de klad te komen. Nachtelijk werk blijkt steeds meer de norm te worden. Nu is het eind in zicht van wat je met veel communiceren kan bereiken. Bewoners van appartementen in de buurt beginnen de doorwaakte nachten zat te worden en dringen bij de gemeente aan op compensatie, bijvoorbeeld met de toezegging om naar een hotel te kunnen uitwijken. Een van de bewoners van Gildeveste zegt het zo: “We zijn dus nog steeds vóór het werk, dat het ‘s nachts moet snappen we ook wel. We vinden alleen dat de gemeente dan even iets met ons moet regelen zodat we kunnen slapen.” Vertegenwoordigers van Radboudveste, Gildeveste en Moreelsepark zijn hierover met POS in gesprek. Na de klik nog wat beeld.

Loading Images
wpif2_loading
WegenwerkVredenburg 1
WegenwerkVredenburg 2
WegenwerkVredenburg 3
WegenwerkVredenburg 4
WegenwerkVredenburg 5
WegenwerkVredenburg 6
WegenwerkVredenburg 7
WegenwerkVredenburg 8
WegenwerkVredenburg 9
WegenwerkVredenburg 10
LinkedInTwitterFacebookDelen

Reageren niet (meer) mogelijk.

The Frankfurt Files

Wat leren we (niet) van Frankfurt? Bespiegelingen bij een inspiratiereis.

De trip (en waarom)
Auto's wegtoveren
Europagarten-frame
Hitte en de stad (volgt)
Energie nul (volgt)

Structuurvisie fase2

Wat brengt 2015? Steun ons en denk mee

Ga naar de enquete of laat je reactie of tip achter.

Schiet het een beetje op?

 • Singel Paardenveld:
  over 5 maanden
 • OV-terminal:
  over 1 jaar, 1 maand
 • Rabobrug:
  over 1 jaar, 5 maanden
 • Hoog Catharijne:
  over 4 jaar, 0 maanden
 • Singel zuid:
  over 5 jaar, 6 maanden