Omgevingsvergunningensoepzooi

In Nieuws door HB6 Reacties

We doen als BU ons best om wat ontwikkelingen betreft een beetje aan de bal te blijven. Dat dit lastig is zal je niet verbazen. Aangezien Ons Utrecht niet betrouwbaar bezorgd wordt (we zien het soms weken niet) moeten we helaas onze toevlucht nemen tot de online Gemeenteberichten. Wat een droefenis. Vorig jaar al ettelijke keren geklaagd over die waardeloze zoekinterface. Er is sindsdien wat verbeterd, hoewel sommige knoppen chronisch disfunctioneel zijn, de pdf-link bijvoorbeeld.

Maar dit slaat alles. Daarom nu maar’s onze boosheid me je delen. De omgevingsvergunningen worden tegenwoordig door de stagiair op Eén Grote Hoop Gegooid. Zoek het maar uit. Wij zeggen: als het zo moet, publiceer dan maar helemaal niets meer.

Puzzel: vind de kapvergunning voor 2 bomen (prachtige oude plataan!) op het Stationsplein. Je tijd gaat nú in.

[edit:] De webmaster liet in een schriftelijke reactie weten dat het inderdaad niet goed is en dat er aandacht aan geschonken zal worden: “Helaas laat op dit moment de techniek ons in de steek. We proberen dit zo snel mogelijk te verhelpen, maar het kan nog wel even duren voordat dit lukt.” Men verwijst vooralsnog naar de gemeenteberichten als pdf.

Reacties

    1. Auteur
      HB

      Inderdaad, het zal wel iets met elkaar te maken hebben. Maar de bottom-line is dat de informatievoorziening aan de burger onder de maat is. Is dit de Balkenende Crisiswet-mentaliteit om de vergunningen er zo geruisloos mogelijk doorheen te fietsen? Of gewoon ordinair ICT die de zaak niet op orde heeft?

    1. Auteur
      HB

      Die link is idd ok. De link naar de pdf’s op de zoekpagina http://www.utrecht.nl/smartsite.dws?drw=0&id=103009 is al jarenlang onbetrouwbaar. Meestal werkt hij niet.

      [edit] Ik heb bookmarks weggegooid en een nieuwe gemaakt van de pdf-verzamelpagina. De uitgebreid zoeken-pagina laat ik maar voor wat hij is, zolang men de omgevingsvergunningen niet per adres/locatie presenteert.

      1. Anoniem

        De link op de zoekpagina werkt alleen niet als je in het uitklapscherm bij ‘berichten weergeven van’ iets veranderd. Anders doet hij het gewoon, beetje typisch wel…

  1. Marco Knol

    Het lijkt mij een ICT-faal van de gemeente Utrecht. Ik heb een paar maanden terug geprobeerd mij via overheid.nl te abonneren op gemeenteberichten van de gemeente Utrecht maar die deed toen nog niet mee.
    Het mooie van die abonnementsfunctie is dat je in principe alle vergunningen, besluiten etc. in een bepaald postcodegebied in je mailbox kunt krijgen.

Reageer