Gel

In Nieuws door HBReageer op dit artikel

Updatebericht van Corio:

Ondanks de vorstperiode en verdere bouwaanpassingen ten behoeve van de restanten van het 16e eeuwse Kasteel Vredenburg, loopt de ontwikkeling nog op schema. Inmiddels hebben we groen licht gekregen van de gemeente Utrecht en met de nodige bouwvergunningen op zak, starten we aanstaande donderdag 29 april met het aanbrengen van de damwanden. Deze werkzaamheden vinden plaats op werkdagen tussen 07:00 en 19:00 uur. De damwanden zorgen ervoor dat de bouwkuip, ten behoeve van de kelder onder het gebouw, waterremmend kan worden gemaakt en daarna kan worden uitgegraven. Aansluitend worden binnen de damwanden funderingspalen aangebracht volgens een trillingsarme methode.

Alle zogenaamde ‘verticale gel lagen’ zijn inmiddels in de grond aangebracht. Deze hebben als doel het monument dat onder De Vredenburg ligt, te ondersteunen en de bouwkuip waterremmend te maken. Uiteindelijk zal de hele bouwkuip, na het aanbrengen van de funderingspalen, ook worden voorzien van ‘horizontale gel lagen’. Deze hebben ook een waterremmende werking met als doel de bouwkuip waterdicht te houden zonder te hoeven bemalen. Hierdoor heeft u geen overlast van het geluid dat bemalingmachines maken.

Tijdens de werkzaamheden van De Vredenburg kunt u voor vragen of meer informatie binnen kantooruren terecht bij hoofduitvoerder BAM Utiliteitsbouw, Pleun Boers, 030- 256 86 11.

Reageer