Visie Jaarbeursterrein

In door HBReageer op dit artikel

Nog ver in de toekomst ligt de ontwikkeling van het stuk Jaarbeursterrein aan de noordzijde- en westzijde. Daarover is nu een visie naar buiten gebracht.

Op [cu2030] staat de aankondiging. Projectorganisatie Stationsgebied heeft een visie opgesteld voor de herontwikkeling van dit gebied, inclusief de overzijde van het kanaal. Belangrijke kenmerken zijn een fors woningbouwprogramma, een aanzienlijk stadspark bovenop parkeergarages en verdichting (dubbel grondgebruik).

De gemeente heeft dit project bij de minister aangemeld om mee te dingen voor financiering in het kader van de zogenaamde Nieuw Sleutel Projecten. Mogelijk neemt het Kabinet in september hierover een besluit.

Download de visie [hier].

Reacties

  1. 47 a.d.

    Ambitieuze plannen, zie het helemaal zitten. Die functiemenging zal het gebied enorm veel goeds brengen.

  2. Pwna|d

    Duidelijke voortzetting van het masterplan stationsgebied, die centrumboulevard wordt zo echt een giga-wandeling, prachtig!

  3. Arno

    Te gek! Vooral omdat ik vlakbij woon….
    Maar goed, dit is Utrecht. Realisatie in 2060?

  4. Anonymous

    En, Kees van O.? jij zal het wel weer slecht vinden omdat het verkeer aantrekt?

  5. Bas

    Wauw! Wat ongelooflijk fijn nieuws. Ik hoop al jaren op een ambitieuzer Utrecht. Omdat de stad dat verdient. En het allerfijnste: de aandacht voor groen! Hoop uit de grond van m’n hart dat Utrecht z.s.m. koppen met spijkers gaat slaan!

  6. Giordino

    Ziet er goed uit.
    Goed plan ook om parkeren ondergrond te doen en een park erboven aanleggen.
    Nu zien hoe de uitwerking daadwerkelijk wordt.

Reageer